Home > Știri

VISUL AMERICAN LA FITS 2023

Spectacolul „Visul american” de Eric Bogosian, one man show Tudor Chirilă, în regia Iarinei Demian s-a jucat marți 27 iunie, la Fabrica de Cultură, în cadrul FITS 2023.

America a fost și mai este pentru mulți dintre noi un vis. America – țara tuturor posibilităților – ne-a atras însă cu nenumărate ispite, dintre care multe s-au dovedit clișee. Universul prezentat de Eric Bogosian este foarte puternic, chiar tulburător. Spectatorii vor avea mari surprize fiindcă universul pe care l-au construit Iarina Demian și Tudor Chirilă te uimește, te face să zâmbești, să râzi în hohote, să plângi și să te întrebi cât de mult ai fi vrut să fii parte din visul american? Dar ce este până la urmă visul american? 

„(…) o creaţie deşteaptă, vie, care pe cei pregătiţi sau măcar deschişi îi poate învăţa ceva: că teatrul are puterea de a schimba lumea. Cu condiţia ca lumea să vrea să se schimbe.” (Răzvana Niță)Efecte speciale: în timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză

Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani

Durata: 1h 40min