Home > Știri

BURSA DE SCENOGRAFIE ALEXANDRA CONSTANTIN

Ne face o deosebită plăcere ca astăzi, când Alexandra Constantin ar fi împlinit 35 de ani, să anunțăm lansarea 𝗕𝘂𝗿𝘀𝗲𝗶 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻. Acordată în memoria scenografei, această bursă reprezintă una dintre modalitățile prin care Oistat Romania, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, își propun să sprijine tinerii aflați la început de drum și să ducă mai departe memoria unei scenografe de excepție.

Prima ediție a 𝗕𝘂𝗿𝘀𝗲𝗶 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻 constă în susținerea financiară a unui stagiu de perfecționare la un internship sau workshop de specialitate în străinătate.

De asemenea, câștigătorul bursei va avea ocazia de a colabora cu regizoarea și compozitoarea Ada Milea și de a semna scenografia spectacolului – concert inspirat de romanul „Douăzeci de mii de leghe sub mări” de Jules Verne, o producție a Teatrului de Comedie București, în toamna lui 2025.

Bursa se adresează tinerilor absolvenți de scenografie, arhitectură, arte sau design, cu vârsta de până în 31 de ani.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 𝟭𝟱.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟰

Anunțare câștigător: 30.09.2024

Valoarea bursei: 1500 euro plus onorariul negociat cu teatrul pentru realizarea scenografiei la spectacolul-concert inspirat de romanul “Douăzeci de mii de leghe sub mări”.

TEMĂ CONCURS: Submarin cu Orchestră

Juriu de evaluare:

Ada Milea: regizoare/compozitoare

Vlad Massaci: regizor / manager Teatrul de Comedie

Oana Micu: scenografă

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți și să participați!

Mai multe detalii aici