Teatrul de ComedieMass Media
Diseară la 7

Gabriela Hurezean - Muze și arme

Regizorul – Chris Simion-Mercurian – citește piesa cu gândul și cu inima, înlocuiește banca din parc cu un teatru de vară, părăsit (și ce reușit este efectul comic stors din ușa dărăpănăturii!), oferă actorilor ideea și universul în care să-și exploateze la sânge talentul. (...) Un spectacol în care se simte din plin bucuria cu care a fost făcut, se simte până și în scenografia Adinei Mastalier, și în coregrafia Ioanei Marchidan. În seara premierei, am stat în spatele lui Aurelian Bărbieru, pe diagonală, astfel încât îi puteam vedea încântarea de pe față. ...citeste mai departeBogdan Burileanu - Agenda Liternet

Spectacolul montat de Chris Simion-Mercurian la Sala Studio a Teatrului de Comedie are meritul curajului de a fi intrat într-o asemenea afacere culturală, de ale cărei riscuri cred că regizoarea a fost conştientă. Dar - într-un cadru scenografic creat de Adina Mastailer - a acceptat provocarea, şi-a asumat limitele... le-a depăşit printr-un spectacol în care amuzamentul şi o anumită tandreţe contribuie la mica fericire a celor care s-au lăsat seduşi de acest exerciţiu de empatie. Ce-i drept, a găsit şi a colaborat cu doi interpeţi foarte buni, în care a crezut şi care nu i-au înşelat aşteptările. Lucrată cu migală şi o salutară economie de mijloace, acţiunea curge, de cele mai multe ori, firesc. Conovaru şi Brezoianu, actori tineri, umplu spaţiul şi inimile celor dispuşi să creadă într-o asemenea poveste, veche de când lumea... Aplauzele şi florile de la sfârşit sunt, indiscutabil, meritate. ...citeste mai departe
Diseară la 7
Aurelian Bărbieru

Data premierei: 21 februarie 2018
Durata spectacolului: 1h20 (fără pauză)

regia Chris Simion-Mercurian
scenografia Adina Mastalier
coregrafia Ioana Marchidan
foto Cristina Adam & Cristi Enache

Întâmplarea - sau soarta? - îi aduce la un loc pe un El și o Ea, într-un spațiu rupt de lume. Deși la început sâcâit de întrebările incomode ale necunoscutei, El intră în dialog cu Ea, ajungând să pună capăt unei singurătăți care îl bântuia de ani de zile. Așadar, o întâlnire până la urmă deloc întâmplătoare, ci dimpotrivă, revelatoare, scoțând la iveală adevăruri adânc ascunse și salvatoare. Pentru că speranța vine de unde nu te aștepți.

„Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa n-are nici un sens. Despre emoţii care aparent sunt stinse de mult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă, am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi”
Aurelian Bărbieru

Piesa într-un act Diseară la 7 a câștigat Premiul I la ediția a XII-a a Concursului de Comedie Românească, organizată de Teatrul de Comedie în 2017.