Home > Știri

SPECTACOL LECTURĂ ÎN CADRUL FNT

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, a organizat luni 30 octombrie, ora 14.00, la sediul MNLR (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8), un spectacol lectură după o piesă necunoscută a lui Marin Sorescu: „Bătăi în pluș”. Spectacolul este regizat de Silviu Debu și îi are în distribuție pe actorii: Lucian Ionescu, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Ștefan Pîrnuș, Teodora Stanciu, Domnița Iscru.

Spectacolul a fost inclus în programul Festivalului Național de Teatru, ediția 33.

***

În urmă cu două luni Muzeul Național al Literaturii Române a preluat, prin generozitatea și grija asupra posterității marelui dramaturg Marin Sorescu, un belșug patrimonial. Nu a fost suficient timp de catalogare și sistematizare a arhivei și a bibliotecii. Aceste proceduri vor urma cursul firesc.

„Printre manuscrise și dactilograme s-a ivit, brusc, această piesă necunoscută a lui Marin Sorescu: „Bătăi în pluș”. Sigur, mai sunt și altele sau alte surprize. E o premieră și avanpremieră a unui spectacol pe textul unui mare dramaturg postbelic. O piesă despre pierderea identității ființei și spațiului acesteia. Actuală.” (Ioan Cristescu)

Detalii eveniment AICI: https://fnt.ro/2023/batai-in-plus-spectacol-lectura/