Teatrul de Comedie


Stă să plouă

Teatrul de Comedie


             

Irina Antoniec

Ilona Brezoianu


Mădălina Craiuc

Anghel Damian


Stă să plouă
de Lia Bugnar

Data premierei: ianuarie 2018
Durata spectacolului: 80 min (fără pauză)

regia Lia Bugnar
scenografia Dragoș Buhagiar
muzica Vlaicu Golcea
producția Teatrul LUNI de la Green Hours

STĂ SĂ PLOUĂ e numele unei trupe de tinere care cîntă “muzică ușoară”. Momentan doar în micuța garsonieră închiriată, loc bun pentru visat la turnee de binefacere pentru copiii din Africa, atunci cînd trupa va ajunge faimoasă și plină de bani. Deocamdată e ziua de plătit chiria și proprietarul vine personal s-o colecteze. „Stă să plouă” e un spectacol ancorat într-o vreme cînd telefoanele încă stăteau pe loc și aveau disc, ba chiar și lacăt, astfel că trebuia ca oamenii să-și măsoare mai cu grijă spusele și nespusele.

"Un spectacol despre prietenie, copilărie, abuz, iubire, toate încăpînd, scamatoristic, într-o oală cu nouă cartofi care devin piure, sub ochii spectatorilor. Plus un cîntec frumos care n-are legatură cu nimic, sau dimpotrivă." (Lia Bugnar)

”Un romancier rus era de părere că frumusețea va salva lumea. Avea dreptate. Un critic literar român scria de la Paris că, până să salveze lumea, frumusețea ar putea măcar să salveze literatura. Avea dreptate. Dramaturgia este, în definitiv, o formă de literatură (poate cea mai vie). Surprinzător (deși…), tânăra Lia Bugnar credea, cu onestitate, că prietenia va salva lumea. Și ea avea dreptate.” (Andrei Crăciun – Ziarul Metropolis)