Teatrul de Comedie


INSIDE MY SIDE

Teatrul de Comedie


             

Cristian Harigac

Alina Raduc

Rebeca Zhangc

Mara Covaciuc

Clara Oniceagc

Corina Caprauc

Letitia Chelesc

Alesia Petricac

Maria Stanc

Thabile Guillouetc


INSIDE MY SIDE


Data premierei:
Durata spectacolului: 1h 10 min

regia Alina Radu

„Nimic nu e nou sub soare”. De aceea, din dorința mea de a spune o poveste despre creștere, înțelegere, trecere și trăire, din care să nu lipsească doza necesară și obligatorie de fantastic, am considerat că „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” , chiar dacă povestite acum peste o sută de ani, îmi pot oferi mijloace adecvate de comunicare cu spectatorul contemporan .

Chiar dacă scenariul este diferit , aventurile personajului principal al spectacolului meu încep acolo unde se încheie aventurile Alicei , adică în momentul trecerii spre maturitate și desfășurându-se în spațiul „lumii reale”. Călătoria își păstrează caracterul inițiatic .

Dacă în poveste, spațiul în care se desfășoară aventura , personajele și dialogurile creează pregnant impresia de absurd, paradox și nebunesc, reflectate în capacitatea Alicei de a procesa noutatea informației , în creația coregrafică același efect este obținut prin proiectarea trăirilor interioare ale personajelor în afară. Ceea ce văd spectatorii este puzzle-ul obținut din compunerea imaginilor interioare și exterioare, reflectându-se ca dintr-o oglindă în alta, printr-un mecanism aparent absurd dar eficient, autoreglator .