Din 5 ianuarie 1961, suntem una dintre cele mai iubite instituții de spectacole din România. În cei peste 60 de ani de activitate, am avut milioane de spectatori care au aplaudat sute de producții și care au ales sălile noastre ca loc special în care să își poată oferi un moment de bucurie.

Pe scena Teatrului de Comedie a urcat aproape întreaga pleiadă de actori ai perioadei de Aur a teatrului românesc: Radu Beligan, Ion Lucian, Ştefan Ciubotăraşu, Florin Scărlătescu, Mircea Şeptilici, Dem Savu, Sanda Toma, Liliana Ţicău, Iarina Demian, Stela Popescu, Vasilica Tastaman, Melania Cîrje, Amza Pellea, Mihai Pălădescu, Dem Rădulescu, Ştefan Tapalagă, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu – pentru a-i aminti pe numai câțiva dintre ei. În ultimii ani, acestora i-au urmat alte generații de artiști valoroși pe care îi poți vedea performând în spectacolele de astăzi.

În ultimii 20 de ani, Teatrul de Comedie și-a făcut noi prieteni, prin intermediul Festivalului Comediei Românești – festCO, un festival de tradiție, care, an de an, timp de o săptămână, aduna cele mai bune producții bazate pe texte românești din întreaga țară, pe aceeași scenă, aducându-le mai aproape de publicul bucureștean.

Secțiunile cele mai longevive ale Festivalului Comediei Românești – festCO, exceptând secțiunea IN, sunt Concursul de Comedie Românească și Comedia ține la TINEri.

În 2003 am inaugurat Sala Studio, un spațiu destinat în special teatrului-atelier și diverselor proiecte pentru promovarea și susținerea tinerilor creatori de teatru, în special COMEDIA ȚINE LA TINERri, proiect inițiat în 2005 cu sprijinul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenții.

În 2009 am inaugurat Sala Nouă, acolo unde ne-am propus să promovăm spectacole de avangardă realizate de regizori tineri, creându-se astfel echilibrul necesar între teatrul clasic și cel contemporan.